Pályaorinetációs konferencia

2021 november 23-án 9 órai kezdettel pályaorientációs szakmai konferencia vette kezdetét az ESZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola dísztermében Hová küldjük gyermekeinket? címmel.

A mintegy háromórás rendezvény meghívottjai között voltak az Esztergomi Szakképzési Centrum és tagiskoláinak pályaválasztásért felelős vezetői és munkatársai.

A rendezvény nyitóelőadásaként Hana György főigazgató ismertette többek között a szakképzést érintő jogszabályi változásokat valamint a Centrum tagiskoláinak beiskolázási eredményeit.

A Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola szakmakínálatát és az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit Kovács Tamás igazgató mutatta be.

Maradi Ágnes szociális és intézményi szakreferenstől a résztvevők a különleges bánásmódot igénylő tanulókkal kapcsolatban hallgathattak meg előadást.

A házigazda középiskola képviseletében Széher Korinna gyakorlati oktatásvezető mutatta be a Balassa Iskola képzéseit valamint a gyakorlati oktatás tudnivalóit.

A Bottyán János Technikum képviseletében Dávid Andrea tagintézmény-vezető iskolabemutatóját követően beszámolt az idegen nyelvi képzés eredményeiről és a felvételi eljárás szabályairól.

Az iskola szakmai képzések jellemzőit Szőke Erika intézményvezető-helyettes és Sófalvi Henriett gyakorlati oktatásvezető ismertették.

A Dunakanyar Ágazati Képzőközpont Nkft. koncepcióját és az egykori Fürdő Szálló tanszállodává alakításának részleteit Halmai-Váné Dorottya szakmai koordinációs szakreferens, a rendezvény moderátorának elődásásból ismerhették meg a jelenlevők.

A programot szendvicsebéddel egybekötött kötetlen beszélgetés zárta.